Izjava o odgovornosti

Stranice www.animus-studio.hr su u vlasništvu tvrtke Animus Studio j.d.o.o. (u daljnjem tekstu Tvrtke) sa sjedištem u Zagrebu.

 • Društvo je upisano u sudski registar kod Trgovačkog suda u Zagrebu Tt-14/21646-4
 • MBS: 080934555
 • OIB: 60215925651
 • MB: 4287991
 • Uprava društva: Igor Brajković
 • IBAN HR8024840081107110446 Raiffeisen BANK

Tvrtka je odgovorna za provođenje financijskih transakcija, upravljanje sadržajem i pružanje informacijskih usluga putem interneta.

Sav sadržaj na stranicama u vlasništvu je Tvrtke ili njenih partnera i zaštićeni su hrvatskim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskih prava. Njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti istih. Internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi Tvrtka i služe kao elektroničko prodajno mjesto Tvrtke.

Sve navedene marke na stranicama su registrirane, zaštićene oznake proizvođača koje Tvrtka koristi isključivo kao sredstvo upućivanja kupaca prema korištenju proizvoda. Korisnik je suglasan i slaže se da je korištenje internetskih stranica www.audiocinema-art.hr isključivo na vlastitu odgovornost. Unatoč pažljivom nadzoru Tvrtka ne preuzima odgovornost za sadržaj vanjskih poveznica. Za sadržaj povezanih stranica odgovorni su njihovi vlasnici.

Tvrtka ne može ni na koji način jamčiti da korištenje internetskih stranica neće biti prekinuto ili bez grešaka. Korisnik se slaže i potvrđuje da Tvrtka nije odgovorna za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenog u potpunosti na Korisniku.

Portfolio

Animus Studio zadržava pravo na objavu svih dizajnerskih rješenje ukoliko nije dogovoreno drugačije sa klijentom.

Materijal za narudžbe

Klijent su odgovorni za sav materijal dostavljen tvrtki, snabdijevanje materijalom i slikama. Svaki klijent najbolje pokriva svoju tematiku, te postavljeni sadržaj od strane tvrtke, mora proći reviziju klijenta, jer su odgovorni za postavljeni materijal. Animus Studio je tvrtka koja nudi uslugu izrade dizajna, i postavljanja materijala na web stranice. Vlasnik svake domene osobno odgovara za sadržaj na postavljenim domenama.

Bilo koji moguće unosi, cijene, materijal općenito, Animus Studio postavlja isključivo na zahtjev klijenta. Pogreške su moguće, no zato sa svakim klijentom prolazi se procedura provjere postavljenog materijala, jer upravo klijent odgovara za sadržaj materijala.

Predaja materijala

Materijal za web stranice se predaje po točnim specifikacija.

 • SLIKE – maksimalne rezolucije koju klijent ima. Ukoliko su slike loše rezolucije, potrebne su izmjene , rezanje, podešavanje boja itd. tada se svi radovi naplaćuju prema važećem cjeniku (usluga ažuriranja materijala). Isti radovi mogu biti uključeni u cjenu izrade web stranice/dućana/kataloga, ukoliko je tako dogovoreno sa klijentom
 • TEKSTOVI za web stranice – u word dokumentu sa jasno naznačenim naslovima, paragrafima, bitnim stvarim

Predaja materijala za web trgovine

Pri izradi web dućana materijal se dostavlja u excel tablicama sa svi bitnim stavkama za proizvod:

 • ID proizvoda (ili vaš skladišni broj)
 • Naziv proizvoda
 • Proizvođač/brand
 • kategorije proizvoda (prvi nivo ili više nivoa kategorija)
 • slike
 • opisi
 • dodatno (youtube link itd.)

Slike i opisi artikala za web dućane

Ispostavljaju se kao imena fotografija i same fotografije u excel tablici, u kojoj su navedeni proizvodi.

Ukoliko klijent nije u mogućnosti isporučiti traženo, tvrtka može u dogovoru sa klijentom izvršiti uslugu preuzimanja slika od distributera/branda, kao i dodatne informacije po važešem cjeniku tvrtke. (usluga ažuriranja materijala)
Obavezna je provjera materijala koji se postavlja, jer klijent odgovara za sav sadržaj postavljen na njegov web dućan. Ukoliko provjera kasni, materijal je teško nabavljiv rokovi se pomiču.

Vremenski rokovi

Zbog specifičnosti posla dogovoreni termini mogu odstupati od realizacije. To se događa u iznimnim situacijama.
Naime postoji više mogućih razloga, no klijent će biti obavješten o problemu pravovremeno.

Neki od mogućih situaciju su:

 • tehničke specifikacije servera
 • materijala koji je poslan,
 • neispravnosti materijala,
 • neprikladno isporučem materijal koji zahtjeva dodanu obradu od strane tvrtke da bi se mogao koristiti

Najčešće takve situacije su kada materijal kasni ili je isporučen nepotpun.
Ukoliko materijal nije isporučen u dogovorenom roku, radovi će se produžiti minimalno za vrijeme dok ne bude dostavljen + sami radovi postavljanja.

Kako radimo s većim brojem klijenata, moguće je da dostavljeni materijal koji je kasnio, dostavite u nama vrijeme rezervirano za druge klijente.

U tom slučaju klijent će biti obavješten kada će Tvrtka biti u mogućnosti isporučiti traženo.

Tvrtka će izaći u susret i pomoći Vam u ovim kompliciranim koracima, no ukoliko materijal kasni, nema povratnih informacija od klijenta, rokovi se još više produljuju.

Plaćanje računa

Tvrtka nije u sustavu PDV-a. Ponude se ispostavljaju na isključivo na dva načina:

 • ukupna uplata unaprijed (mogući popusti)
 • plaćanje u dva navrata s navedenim rasponom prve i zadnje uplate

Tvrtka neće prihvatiti poslove:

 • bez jasno definiranih kontakt podataka naručitelja (telefon obavezan)
 • bez plaćenog predujma za radove

Tvrtka će prihvatiti poslove bez predujma jedino u slučaju:

 • ukoliko su jasno definirani i potpisanim ugovorom dogovoreni uvjeti plaćanja sa klijentom, radova (mjesečni, godišnji ugovori) – potpisuju se na minimalno 3 mjeseca. Ugovor je zakonski obvezujući.

Ispostavljanje radova se vrši uz redovno plaćene račune, predujme. Ukoliko nešto od materijala, uplata kasni prema dospijeću i dogovoru, tada Animus Studio zadržava pravo obustave svih danjih radova prema klijentu dok se ne zaprimi uplata ili potvrda o uplati dugova.

Svaki račun se ispostavlja sa datumom dospijeća, a ponude sa datumom do kada ponuda vrijedi. Tvrtka ne može garantirati da ponuda će biti ista ukoliko rok ponude istekne i prođe određeno vrijeme od prve ponude.

Svaki neplaćeni račun do datuma dospijeća, Tvrtka će obustaviti sve danje radove do plaćanja istog.

Tvrtka zadržava pravo na obustavu svih usluga prema klijentu, ukoliko su potraživanja veća od zakupljenih aktivnih usluga i nisu plaćena prema redovnom dospijeću računu + 20 dana od dana izdavanja računa. Kao što cjenimo svakog našeg klijenta i želimo mu sve najbolje, tako i mi cjenimo svoje utrošeno vrijeme, te naše troškove kojem imamo kako bi omogućili kvalčitenu uslugu našim klijentima.

Ukoliko postoje radovi koji su obujmom prešli isporučene radove, Animus Studio j.d.o.o. zadržava pravo na rad koji se smatra autorskim radom i intelektualnim vlasništvom Animus Studio j.d.o.o. frime na ne naplaćni dio poslova, te isti ne može biti korišten od strane klijenta bez isključivog odobrenja Animus Studio j.d.o.o. firme i vlasnika isporučenih (neplaćenih radova).
Svako korištenje tih segmenata biti će smatrano kršenjem intelektualnog vlasništva te podložno pravnim radnjama u svrhu zaštite našeg intelektualnog prava.

Redovno plaćanje računa, ugovorenih računa Tvrtka će nagraditi sa povremenim akcijama, danjim popustima, ili besplatnim satima održavanja.

Hosting

Tvrtka posjeduje nekoliko servera na koje postavlja isključivo svoje klijente sa traženom uslugom izrade stranica. Dok ste na našim serverima, povremeno ažuriranje CMS sustava je uključeno. Veći skokovi u verzijama softwera će se prije procijeniti i poslati ponuda, budući da se često može raditi o kompleksinijim prelazima verzija i nekompatibilnosti softwera/aplikacija.

Klijeti imaju pravo:

 • zatražiti izmjene na hosting paketu (kontakt podaci, izmijena verzije softwera)
 • otvaranje emailova, redirekcije emailova
 • zatvaranje/brisanje hosting paketa
 • proširenje hosting paketa prema Važečem cjeniku
 • dodavanja domena, poddomena
 • i slični radovi koje možemo izvršiti putem Vaših cPanel sučelja za Vas

Sve izmjene van okvira softwera postavljenog od strane Tvrtke, kao postavljanje emailova na vaša računala (MS Outlook, mobilni preglednici) se naplaćuje se po cjeniku usluga. (najčešće se obavjaju putem TeamViewera, dakle podrška sa udaljene lokacije).

Klijenti nemaju pravo:

 • postavljanja mailing skripti u svrhu masovnog slanja emailova – trenutna suspenzija svih usluga, do otklanjanja problema
 • pravo postavljati neprikladan sadržaj (xxx tematike). Trenutna suspenzija do uklanjanja sporonog materijala.

Klijent i samo klijent odgovara za sav materijal postavljen na njegovoj domeni/domenama.

Ova izjava o odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Tvrtka ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju i distribuciju intenetskih stranica nisu odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedicu korištenja ili nemogućnosti korištenja istih. Korisnik je suglasan da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj www.animus-studio.hr.